Niet gevonden wat je zoekt? Ontdek ons volledig aanbod op de webshop!

×

Top 10 veiligheidsschoenen van 2023: aanbevolen door Branson

11/09/2023

 

Top 10 beste veiligheidsschoenen van 2023

Veiligheidsschoenen komen tegenwoordig voor in diverse vormen en kleuren, maar ook in verschillende kwaliteitsniveaus. Om het bos door de bomen te kunnen zien, lijsten we de tien beste veiligheidsschoenen van 2023 op in een duidelijk overzicht.

Onze favoriete veiligheidsschoenen

veiligheidsschoen HELLY HANSEN CHELSEA EVOLUTION LOW S3

Helly Hansen Chelsea Evolution Low S3

De Chelsea Evolution van Helly Hansen Workwear is een lichte, ademende veiligheidsschoen met een fris ontwerp die naast een uitstekende bescherming ook een hoge mate van comfort biedt.

Het zachte materiaal waaruit de bovenzijde is gemaakt zit als gegoten terwijl de Air-meshvoering ademend en vochtafvoerend werkt. Vooraan is er een gevormde TPU-neuskap, de EVA-tussenzool verzekert je van de nodige demping.

De veiligheidsneus is uit aluminium vervaardigd en de buitenzool is bestand tegen penetraties.

Giasco TITANS3CI - veiligheidsschoen

Giasco Titan S3

De Giasco Titan is een hoge, S3 gecertificeerde veiligheidsschoen met een ventilerende en slijtvaste voering. De metaalvrije schoen heeft een veiligheidsneus uit 200J polymeercomposiet en een gewatteerde enkelkraag en tong.

De antistatische zool bestaat uit een flexibel composietweefsel dat beschermt tegen perforatie en isoleert tot -17°C.

De Giasco Stable zool zorgt voor extra comfort dankzij de ademende en anatomische functies en is uitneembaar/vervangbaar.

JALAS 1625 E-Sport S3

JALAS 1625 E-Sport S3 – Hoge veiligheidsschoen

Deze hoge veiligheidsschoen van Jalas is een lichtgewicht met bovenaan PU-gecoat splitleer.  Met onder andere een aluminium veiligheidsneus en plasmabehandeld textiel ter bescherming tegen spijkers hoort deze schoen thuis in de hoogste veiligheidsklasse S3.

Daarnaast zorgt de zachte EVA-inlegzool voor een optimale schokabsorptie, terwijl de PU-buitenzool een uitstekende grip biedt en bestand is tegen oliën.

JALAS 7118 ZENIT EVO S1P_7118 - veiligheidsschoen

JALAS 7118 ZENIT EVO S1P

Deze lage Jalas-veiligheidsschoen heeft een sportief design en een BOA Fit-systeem voor een ideale pasvorm. De bovenzijde bestaat uit gebreid textiel met Memory Foam om je voeten veilig, koel en comfortabel te houden op lange werkdagen.

De aluminium neus en perforatiebescherming via het plasmabehandeld textiel zorgen voor een optimale beveiliging. De binnenzool is voorzien van dubbele schokdempingszones in Poron en de oliebestendige RPU- buitenzool zorgt voor een stevige grip.

helly hanson manchester mid m3 78422_930-2-angle3

Veiligheidsschoen Manchester Mid S3

Deze veiligheidsschoen van Helly Hansen Workwear is er een zonder veel franjes. What you see is what you get: een metaalvrije schoen met een neus- en hielkap uit TPU, een tip uit een composiet en een zool die perforatiebestendig is.

De lichte EVA tussenzool en de ademende Air-meshvoering staan in voor het comfort op lange werkdagen. De rubberen buitenzool geeft niet af, is antislip en bestand tegen brandstof en olie.

De schoen is voorts afgewerkt met reflecterende details.

veiligheidsschoen JALAS 1828 JUPITER S3

JALAS 1828 JUPITER S3

Met de 1828 Jupiter S3 komt opnieuw een veiligheidsschoen van Jalas aan de beurt. Het gaat om een stevige, middelhoge schoen met de hoogste graad van bescherming (S3). Het bovenwerk van PU-gecoat splitleer is waterafstotend en antistatisch.

De aluminium neus, stalen perforatiebescherming en hitte- en oliebestendige buitenzool garanderen de veiligheid van je voeten. De dubbele schokdempingszones in Poron zorgen daarenboven voor extra comfort.

Veiligheidsschoen Kensington Low Boa S3

Kensington Boa Veiligheidsschoenen S1p

Kensington biedt de perfecte combinatie van stijl en veiligheid voor veeleisende werkomstandigheden. Deze schoenen zijn ontworpen voor comfort en bescherming met een composiet neus, metaalvrije spijkerpenetratiebescherming en een slipbestendige HellyGrip-rubberen buitenzool.

De Kensington Boa veiligheidsschoen heeft een ademende, schuurvaste gebreide bovenkant die bestand is tegen water en slijtage. Dankzij het BOA® Fit System kun je snel en gemakkelijk een perfecte pasvorm bereiken. Kortom, Kensington biedt stijlvolle veiligheidsschoenen die geen compromissen sluiten op het gebied van veiligheid en comfort.

Veiligheidssandaal Miami S1P

Giasco Miami S1P

De Miami S1P van Giasco is een veterloze veiligheidssandaal met een bovenwerk uit 2 mm volnerf nubuck leer. De volledig metaalvrije schoen heeft een veiligheidsneus uit 200J polymeercomposiet en een goed ventilerende, slijtvaste voering.

De antiperforatiezool bestaat uit een flexibel composietweefsel. De Kube buitenzool uit polyurethaan is antistatisch, biedt een stevige grip en gaat lang mee.

Giasco Polo S2 voor de voedingssector

Giasco Polo S2 voor de voedingssector

De Polo S2 van Giasco is een halfhoge, metaalvrije schoen met ademende en slijtvaste voering en een gewatteerde tong. Het bovenwerk bestaat uit 2mm Microwash kunstleer en de veiligheidsneus is uit 200J polymeercomposiet vervaardigd. De hak is anatomisch gevormd en is schokabsorberend.

De Giasco Kube zool is slijtvast, antistatisch en zorgt voor voldoende grip.

JALAS 9915 Exalter S1P

JALAS 9915 Exalter S1P

Deze stijlvolle en populaire veiligheidsschoen van Jalas is als allrounder geschikt voor de meeste werkomstandigheden. De veiligheid wordt gegarandeerd door de aluminium neus, het tegen perforatie beschermende PTC-textiel en de gripvaste Vibram buitenzool.

De tussenzool en meerlaagse inlegzool zorgen samen met de sokachtige vorm voor een optimaal draagcomfort en de met gaas bedekte ventilatiegaatjes aan de bovenzijde houden je voeten koel. De belasting van voeten en rug wordt bovendien beperkt door de Poron schokabsorptie.

We trachten je met dit overzicht te helpen de schoen te vinden die het beste bij jou en je werk past. Toch nog niet helemaal zeker? Neem gerust een kijkje op onze webshop of kom langs in onze winkel. Onze ervaren specialisten bieden jou het nodige advies.