Niet gevonden wat je zoekt? Ontdek ons volledig aanbod op de webshop!

×

Tegera winterhandschoenen – Duurzaamheid en comfort hand in hand

11/09/2023

Als de winter nadert, wordt de noodzaak voor betrouwbare en comfortabele werkhandschoenen steeds groter. De nieuwe winterhandschoenen van Tegera voldoen aan deze behoefte door duurzaamheid en comfort naadloos te combineren. Ontworpen voor professionals die in koude omstandigheden werken, bieden deze handschoenen niet alleen bescherming tegen de elementen, maar ook een bewuste keuze voor het milieu.

duurzame tegera winterhandschoenen

Snijbestendige Bio Dyneema handschoen

In het streven naar duurzaamheid hebben de biogebaseerde Dyneema-vezels van Tegera een prominente plaats veroverd. Deze vezels zijn revolutionair, niet alleen vanwege hun superieure snijbestendigheid, maar ook door hun milieuvriendelijke aard. Het Dyneema®-materiaal wordt gemaakt van biogebaseerd ethyleen, een bijproduct van de papier- en houtindustrie. Dit proces is ISCC-gecertificeerd, wat staat voor International Sustainability & Carbon Certification.

Het gebruik van biogebaseerde Dyneema-vezels vermindert de CO2-uitstoot met 1,6 kg per paar handschoenen in vergelijking met de traditionele snijbestendige HMPE-vezels. Dit draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk van de handschoenen, waardoor ze een duurzamere keuze zijn in de veiligheidsindustrie.

TEGERA® 457/457R

De TEGERA® 457/457R handschoen brengt duurzaamheid en vingertopgevoeligheid samen. De werkhandschoen is vervaardigd uit biogebaseerde Dyneema -vezels, een ideale oplossing als snijbestendige werkhandschoen. Dankzij de vingertopgevoeligheid technologie kan je de handschoen gewoon aanhouden en efficiënt een smartphone bedienen.

Eigenschappen van TEGERA® 457/457R

  • Snijbescherming (niveau C/ANSI cut A3)
  • Gemaakt van gerecycled polyester en biogebaseerde Dyneema -vezels
  • Touchscreen-functie voor gemakkelijk gebruik van je smartphone
  • Minder waterverbruik door de nieuwe nitrielschuimcoating.

Werkhandschoenen geschikt voor smartphonegebruik

Een opvallend kenmerk van de recente handschoenen van Tegera is de vingertopgevoeligheid, wat essentieel is in een wereld waar smartphones en touchscreens een integraal onderdeel van het werkproces zijn. Met deze innovatie kunnen werknemers hun smartphones en andere touchscreen-apparaten moeiteloos gebruiken zonder de noodzaak om hun handschoenen uit te trekken.

Dit zorgt voor een significante verbetering in gebruiksgemak en efficiëntie, vooral in situaties waar snel reageren met een apparaat cruciaal is. De vingertopgevoeligheid van deze handschoenen betekent dat werknemers hun digitale taken kunnen uitvoeren met dezelfde precisie en reactiesnelheid als zonder handschoenen, wat een naadloze overgang tussen fysieke en digitale werkzaamheden mogelijk maakt.

Tegera gebreide en gecoate winterhandschoenen

De gebreide en gecoate winterhandschoenen van Tegera zijn een perfecte mix van functionaliteit en bescherming. Met hun geavanceerde coatingtechnologie bieden deze handschoenen een betrouwbare barrière tegen water en kou, terwijl ze toch ademend en comfortabel blijven.

 

tegera 8833 - koubestendig latex handschoen

TEGERA® 8833 – Koudebestendige werkhandschoenen

  • Geschikt voor natte en koude omgevingen
  • Winter en waterdichte coating
  • Comfortabele handschoen met latexcoating
  • Goedgekeurd voor voedselcontact
  • Bestand tegen contactwarmte tot 250°C

Verlies geen gripkracht bij koudegevoeligheid

Koudegevoeligheid is een veelvoorkomende aandoening die vooral negatieve effecten heeft bij blootstelling aan lage temperaturen. Deze gevoeligheid treedt niet alleen op in winterse buitentemperaturen, maar kan ook een probleem zijn bij alledaagse taken zoals het pakken van vrieswaren uit een vriezer. Een van de meest kenmerkende symptomen van koudegevoeligheid is een afname van gripkracht in de handen, wat gepaard kan gaan met pijn en voor meerdere uren kan aanhouden.

Het verlies van grip kan leiden tot verminderde productiviteit en verhoogde veiligheidsrisico’s. Dit is waar de hoogwaardige handschoenen van Tegera een cruciale rol spelen. Met hun geavanceerde thermische isolatie bieden ze een oplossing voor zowel koudegevoeligheid als het verlies van gripkracht.

Op zoek naar werkhandschoenen of advies van één van onze experts? Neem gerust een kijkje op onze webshop of kom langs in onze winkel.