Niet gevonden wat je zoekt? Ontdek ons volledig aanbod op de webshop!

×

Certificeer je veiligheidsschoenen met de Jalas Orthocover inlegzool

09/10/2023

Inlegzolen Jalas

 

Dat we bij Branson veel belang hechten aan veilige werkomstandigheden, is een understatement. Met ons ruim aanbod aan kwaliteitsvolle veiligheidsschoenen denken we trouwens niet enkel aan de onmiddellijke bescherming van jouw voeten, maar ook aan je comfort en lichamelijke gezondheid op lange termijn.

Inlegzolen in je veiligheidsschoenen

Door innovatie en het gebruik van geavanceerde materialen is het gewicht van veiligheidsschoenen sterk gereduceerd, zonder in te boeten op bescherming. Het tijdperk van de traditionele, stugge werkschoen ligt al een hele tijd definitief achter ons.

Kwalitatief veiligheidsschoeisel garandeert de bescherming van je voeten bij gevaarlijke situaties, maar minstens even belangrijk is het langdurige effect dat een schoen op je lichaam heeft. Het is dus aangeraden om niet voor om het even welke schoen te kiezen, want naast direct draagcomfort bieden de ideale veiligheidsschoenen ook voldoende steun voor je hele lichaam in verschillende werkomstandigheden.

Certificeer je veiligheidsschoen met de Jalas Orthocover inlegzool

JALAS zorgt dankzij een integrale benadering van veiligheidsschoenen en inlegzolen voor het behoud van de certificatie van veiligheidsschoenen. De oplossing is de JALAS® Orthocover 8013. Deze op maat gemaakte Orthocover wordt aan de inlegzool gelijmd waardoor de veiligheidsschoenen hun certificering kunnen behouden.

Normaal gezien valt de aansprakelijkheid van JALAS® weg als de inlegzolen uit de veiligheidsschoenen worden verwijderd, maar door het aanbrengen van de JALAS® orthocover 8013 wordt opnieuw aan de veiligheidseisen voldaan.

Werkwijze

Je kan de orthopedische bedekking van je inlegzolen laten aanbrengen door je eigen orthopedisch specialist. Nadien laat je de inlegzolen registreren zodat je veiligheidsschoenen blijven voldoen aan de geldende normen.

JALAS Orthocover 8013

Zo gaat het in z’n werk

  1. Je orthopedist bestelt de JALAS® Orthocover 8013 bij Branson en maakt een afgietsel van je voeten
  2. Van dit afgietsel wordt een persoonlijke mal gemaakt
  3. Aan de hand van de mal wordt een inlegzool op maat gemaakt
  4. De Orthocover wordt met ESD-lijm vastgemaakt aan de inlegzool
  5. Je laat de orthopedische inlegzolen registreren via de website van Ejendals opdat je veiligheidsschoenen hun certificering behouden.

Opgelet: om het functioneren van de veiligheidsneus te waarborgen, mag er geen opgehoogd materiaal worden gebruikt ter hoogte van de tenen.

De levensduur van je Jalas inlegzolen

Hoe meer zorg je draagt voor je veiligheidsschoenen en inlegzolen, hoe langer ze meegaan en hoe langer je mag vertrouwen op hun beschermende functies.

Onderhoud

Je verlengt de levensduur van je inlegzolen door ze regelmatig uit je schoen te halen en te drogen. Dat gaat makkelijker als je twee paar schoenen afwisselend gebruikt. Je doet er ook goed aan om stof en ander vuil zo snel mogelijk uit je schoenen te verwijderen.

Werkomgeving

Hoe zwaarder de omstandigheden waarin je werkt, hoe korter de levensduur van je veiligheidsschoenen en inlegzolen. In een natte, stoffige of vuile omgeving krijgen je schoenen en inlegzolen het harder te verduren. Als je in warme omstandigheden werkt en veel transpireert, zullen je inlegzolen sneller verslijten, net zoals wanneer je vaak op een ruwe ondergrond loopt.

Kwaliteit

Hoogwaardige schoenen en inlegzolen hebben vanzelfsprekend een langere levensduur. Je kan op de expertise van Branson vertrouwen om comfortabele en kwaliteitsvolle veiligheidsschoenen en inlegzolen te vinden. Kom gerust langs of contacteer ons voor meer informatie.

Op zoek naar uiterst comfortabele veiligheidsschoenen? Bij Branson vind je werkschoenen voor dames of heren op maat van jouw wensen. Neem gerust een kijkje op onze webshop of kom langs in onze winkel.